BHV-training

BHV

De vrijwilligers van het SamenhuiS hebben op 29 maart jl. een herhalingstraining BHV gekregen. We waren met z’n vijftienen: 12 gastvrouwen, 1 gastheer, de instructeur Frank en een halve pop! Deze training werd gesponsord door Van Staveren Dienstverlening. Na een duidelijke uitleg van Frank moesten we aan de slag. Reanimeren in het 30-2 ritme. Eerst voelen, kijken en luisteren, daarna de hartmassage en de beademing. Best heftig. Daarna weer een uitleg door Frank en vervolgens aan het werk met het AED-apparaat. Dat ging in tweetallen, we moesten goed luisteren naar de instructie van het apparaat en naar elkaar, want samenwerken is heel belangrijk. Al die dingen tegelijk doen, bleek toch best wel lastig. Het was goed om het een keer gedaan te hebben. Aan het eind van de training ging Frank weg met een bos bloemen en wij met een tevreden gevoel. Onze kennis is weer flink opgefrist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *