SamenhuiS-dag 25 april 2018

Samen huis dag 2018-paneelschilderen

Al voor tien uur kwamen de eerste gasten naar de Bron en kregen ze een heerlijk kopje koffie met een petitfour. Grote verrassing was dat de man van één van onze vaste bezoekers, wilde komen fotograferen. Hij is beroepsfotograaf en had net een nieuw toestel gekocht. Iedereen werd welkom geheten en rond 10.30 uur startten de workshops.
Bij de workshop bonbons maken waren de meeste gasten, Sander (van Patissiers Femke en Sander) heeft heel uitgebreid en luchtig verteld over het hele procedé, het was leuk naar hem te luisteren. Daarna gingen we aan de slag en ook dat was leuk om te doen. Er werd twee aan twee gewerkt en dat zorgde voor een rumoerige workshop, maar wel gezellig! Het resultaat: iedereen kreeg een doosje en een zakje met de zelfgemaakte bonbons mee: heerlijk!! Sander had al aan het begin gezegd: we letten niet op calorieën, alleen op smaak.
Bij het paneelschilderen was het veel rustiger, daar was ieder voor zich aan het werk en er werd heel geconcentreerd geschilderd. De dames van de creacommissie waren ook twee van de organisatoren van de dag en zij hadden het goed voorbereid, de gasten waren zeer kleurrijk bezig. Na afloop werden de kunstwerken tentoongesteld op de tafels in de hal. Dat was een leuk gezicht. De paneeltjes werden mee naar huis genomen.
Bij de workshop: welke kleur past bij jou, gaf Margret van My Season eerst uitleg over de verschillende kleuren en daarna gingen de gasten in tweetallen met kleur aan de gang. Vervolgens werd er iemand voor de groep geplaatst en gekeken wat de kleur met iemand doet. Dat was af en toe best hilarisch. De gasten kregen na afloop een sjaaltje, een lipstick of oogschaduw mee.
De lunch was goed verzorgd, het was een mooie afsluiting van deze dag. We hebben alleen maar tevreden gezichten gezien. Dankzij een donatie van Stichting Lopen tegen Kanker uit Warmond konden we voor de vierde keer een SamenhuiS-dag realiseren.

comment_form()

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *