SamenhuiS-dag 2019

Samenhuis 22-05-2019-112
Samenhuis 22-05-2019-50 klein
Samenhuis 22-05-2019-59 klein

Voor de 5e keer hebben we op 22 mei jl. de SamenhuiS-dag kunnen organiseren dankzij een donatie van Stichting Lopen tegen Kanker. Dit jaar hebben we gekozen voor Jeu de Boer Recreatie in Hazerswoude als locatie. Rond 10.00 uur waren alle deelnemers gearriveerd. Een stel op de fiets, een aantal reed met elkaar mee in de auto. Het zonnetje scheen heerlijk en boer Jan kwam vertellen dat de koffie klaar was. Nog wel met de jas aan hebben we op het terras koffie of thee gedronken met een Hazerswoutje. In de tussentijd werden de tafels in de serre gereed gemaakt voor KoeienArt en melkbus schilderen. Na de koffie en de thee werd het tijd om aan het werk te gaan. De grootste groep verdween de serre in om daar creatief bezig te zijn. 11 deelnemers gingen met boer Jan naar de boomgaard en kregen uitleg over het spel Jeu de Boer. In drie groepen van vier (Klaas, de fotograaf sloot zich ook aan) werd behoorlijk fanatiek gegooid met de ballen (zo fanatiek dat er een klomp sneuvelde). Gelukkig stonden er ook bankjes in de boomgaard, zodat er af en toe uitgerust kon worden. Het leek makkelijk, maar het vroeg toch wel energie van de deelnemers.
Intussen werd er hard gewerkt om koeien te beplakken met stukjes papier. Aan de andere tafel werden melkbussen prachtig beschilderd. Door de zon en het harde werken kregen we het behoorlijk warm. Vestjes gingen uit, sjaaltjes af. Er werd om water gevraagd. Grappig was dat geen enkele koe aan het eind van de ochtend hetzelfde was. Koeien met een panterprintje, blauwe koeien, roze/blauwe koeien. Zelfs koeien met aluminium “vlekken” stonden op tafel. En ook de melkbussen waren flink “gepimpt”.
Na het harde werken lieten we ons de Boergondische lunch goed smaken. Boer Jan en zijn vrouw hadden gezorgd voor allerlei lekkers.
Als toetje konden de ijsliefhebbers onder ons nog genieten van een ambachtelijk gemaakt ijsje. Voor iedereen was er ook nog een presentje , een kaasdip, koeiendrop en een klein boerenkaasje.
Tegen tweeën ging iedereen toch wel wat vermoeid, maar tevreden naar huis. Dankzij de donatie van Lopen tegen Kanker hebben we met elkaar een prachtige dag gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *