Kunstwerk “de twee borsten”

Kunstwerk borsten
Misschien hebben jullie je weleens afgevraagd waarom de aankondiging van de maandelijkse borstkankerinloop altijd wordt geïllustreerd met de foto, zoals hiernaast is afgebeeld.
Voor de kunstveiling die gehouden is voor de SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn 2012 heeft Marian Bertens deze borsten gemaakt. Toen haar werd gevraagd om een kunstwerk te maken voor de veiling  gingen haar gedachten terug naar het werk dat zij jaren heeft gedaan op de bestralingsafdeling van een ziekenhuis hier in de omgeving. Zij heeft daar veel verschillende borsten gezien: van ongeschonden borsten voor een operatie  en borsten met littekens (groot en klein) erna.
Marian wilde iets maken wat niet te “zwaar” zou overkomen, maar toch iets wat met het onderwerp kanker te maken heeft. Zij had op dat moment twee stenen: een witte en een zwarte en is aan de slag gegaan. Het eindresultaat zijn deze twee borsten geworden: één maagdelijke borst en een borst met een “deukje”.
Het kunstwerk is op de veiling van de SamenLoop voor Hoop gekocht door Alice en John Bosboom. Zij hebben het een aantal jaren in hun bezit gehad. Twee jaar geleden hebben zij het kunstwerk aan het SamenhuiS geschonken. Sinds die tijd heeft het een mooie plek op de kast in het SamenhuiS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *