Een bijzondere ontmoeting

2020-01-20 Heart Pillows
In de kast liggen heel veel ingepakte Heart Pillows, klaar om naar Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp gebracht te worden. Op maandag 27 januari laden we de auto vol en rijden richting Leiderdorp. Bepakt en bezakt komen we het ziekenhuis binnen. Een jonge vrouw passeert ons richting uitgang. Ze kijkt naar ons en naar de plastic zakken en vraagt: “Maken jullie die kussentjes?” We beamen dat en ze vertelt ons spontaan dat zij ook zo’n kussentje heeft gekregen,  er erg blij mee is en ze bedankt ons daarvoor. Het heeft enorm geholpen na de operatie en nog steeds gebruikt ze het. Eén van ons vraagt hoe het nu met haar gaat en ze antwoordt: ik moet nog een operatie ondergaan,  maar het gaat goed. We wensen haar veel sterkte en zij bedankt ons nogmaals en loopt het ziekenhuis uit. We kijken elkaar aan en zijn even onder de indruk van deze ontmoeting, hoe kort dan ook. De Heart Pillow was op dat moment de verbinding en de aanleiding voor een gesprek.
Daarna richting Mammapoli om 20 Heart Pillows af te leveren. Daar waren de verpleegkundigen ontzettend blij met de aanvulling van de voorraad, zij vertelden dat ze nu ook een Heart Pillow geven bij een borstbesparende operatie.
Vanaf januari 2019 maken we elke 3e maandagmiddag van de maand (in de zomermaanden niet!) met een variërend aantal vrijwilligers en gasten de Heart Pillows. Tot nu toe zijn er ongeveer 50 kussentjes naar de Mammapoli gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *