Activiteiten

• SamenhuiS organiseert voor haar   bezoekers     regelmatig creatieve   workshops. 
• Of wil je ervaren wat een ontspannende    voet- of   stoelmassage met je doet?
• Of neem je deel aan een yogales waarbij 
  de nadruk ligt op ontspanning en op wat   je kunt?
• Of houd je van haken of wil je het leren?

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Creatieve workshop​s

De creatieve workshops zijn één keer per maand van 14.00 - 15.30 uur.

Een aantal middagen per jaar zijn er seizoensgebonden activiteiten, denk hierbij aan het maken van paas- en kerststukjes. En verder moet je denken aan veel verschillende creatieve bezigheden:
• mozaïeken,
• werken met vilt,
• schilderen,
• meditatief tekenen, enz.

Elke maand wordt er weer iets leuks bedacht en worden er door de bezoekers vaak onverwachte en mooie resultaten bereikt. Het gemaakte kunstwerk bij de creatieve workshops mag je mee naar huis nemen. 

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.

Deelname € 4,-

Levensdeken

De levensdeken bevat verschillende foto’s die te maken hebben met verschillende thema’s van het leven. Door een foto te kiezen en daarover te praten met de coach krijg je inzicht in je eigen rouwproces en waar jij staat in het leven. 

Inschrijven kan via de mail of telefonisch.

Wandelgesprek

Er zijn momenten waarop het fijn is om wat dieper in gesprek te gaan. Uiteraard kan dit gewoon met een kop thee op de bank of aan tafel, maar heb je wel eens gedacht aan een wandelgesprek?    

Een wandelgesprek is net even wat anders. Wandelen zorgt voor ontspanning, je bent in beweging, je loopt in de frisse lucht, en je gesprekspartner loopt naast je. Dit alles maakt het praten soms wat makkelijker. Het is letterlijk en figuurlijk een verfrissende manier om je verhaal te delen, je gedachten te ordenen en meer rust in je hoofd te krijgen. Er wordt samen met jou gekeken waar en hoelang er gewandeld gaat worden. We spreken een plek en afstand af die passend is voor jou. Er is in de omgeving van Alphen natuur genoeg te vinden mét en zonder bankjes. 

Heb je interesse? Of wil je het een keer uitproberen? Meld je dan aan via mail
 ​en je wordt gebeld om een wandeling af te spreken.

Inloopochtend voor borstkankerpatiënten

SamenhuiS en de Mammapolikliniek van Alrijne Ziekenhuis organiseren een inloopochtend voor (ex-)borstkankerpatiënten. Hier kun je elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Kinderen en naasten zijn van harte welkom. 
De inloopochtend zal elke laatste donderdagochtend van de maand plaatsvinden.

Een oncologieverpleegkundige van de Mammapoli-kliniek van Alrijne Ziekenhuis is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden .

Heeft u borstkanker (gehad) en zou u wel eens willen praten met lotgenoten over wat er allemaal met u is gebeurd? Kom dan langs. We weten nooit vooraf hoeveel mensen er komen. Wat we wel weten, is dat u bij ons uw verhaal kwijt kunt en tips kunt krijgen. Kom langs voor een kop koffie of thee en ervaar dat u niet de enige bent.

Heart Pillows middag 

één keer per maand maken vrijwilligers en bezoekers Heart Pillows.

Deze Heart Pillows zijn bestemd voor patiënten van de Mammapoli van het Alrijne Ziekenhuis. Een Heart Pillow (okselkussentje) is een hartvormig kussen dat is bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstkankeroperatie. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen. Het kussen is bedoeld voor verlichting van pijn door de operatiewond en voor verlichting van zwelling/stuwing. Het zorgt ook voor minder spanning in de schouder.

Omdat SamenhuiS een donatie ontving van Stichting Rijnkade 1630 voor de materialen en de aanschaf van een naaimachine kunnen we de Mammapoli voorzien van deze hartvormige kussens.

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Koken met elkaar

één keer per maand gaan we met elkaar koken. De gastvrouwen zorgen ervoor dat de ingrediënten aanwezig zijn, de gasten gaan samen voorbereiden, koken, eten en opruimen. Tijdens de voorbereiding en de maaltijd is er volop gelegenheid om met elkaar te praten.  

Deelname € 4,-

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.

Haakmiddag

één keer per maand is er een gezellige haakmiddag. Vind je haken leuk of wil je het leren, kom dan langs in het SamenhuiS.

Ontspanningsyoga

Twee keer in de maand is er ontspanningsyoga. Het zijn vooral ontspannings- en ademhalingsoefeningen in een heel rustige sfeer. Je komt helemaal tot rust. We beginnen met een kopje thee, dan een klein uur yoga en na afloop weer even met elkaar een kopje thee drinken. Lekker ontspannen, niks jachten en jagen, niks moeten, alleen even aandacht voor jezelf. In de kalender wordt aangegeven op welke momenten de ontspanningsyoga wordt gegeven. 
 
Deelname € 4,-

Voet- of rugmassage

Twee keer in de maand kun je op dinsdagochtend tijdens de inloop genieten van een rug- of voetmassage. Je wordt heerlijk verwend en na afloop voel je je lekker ontspannen. Het is een rustgevende massage van ongeveer een half uur. In de kalender wordt aangegeven welke dinsdagochtenden dat zijn.

Deelname € 4,-


Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.