CreaKerst 2017

Activiteiten

SamenhuiS organiseert voor haar bezoekers regelmatig (creatieve) workshops en themabijeenkomsten.

  • Of wil je ervaren wat een ontspannende voet- of stoelmassage met je doet?
  • Of neem je deel aan een yogales waarbij de nadruk ligt op ontspanning en op wat je kunt?
  • Of kom je gezellig een keertje met ons meewandelen?
  • Of houd je van haken of wil je het leren?

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.

Zonder financiële hulp lukt het
niet SamenhuiS
draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt
en doneer op bankrekeningnr.
NL14 RABO 0311 7602 28
t.n.v. SamenhuiS
Alphen aan den Rijn
samenhuisdag15
samenhuisdag8

Creatieve workshops

De creatieve workshops zijn elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur.

Een aantal middagen per jaar zijn er seizoensgebonden activiteiten, denk hierbij aan het maken van paas- en kerststukjes. En verder moet je denken aan veel verschillende creatieve bezigheden:

  • mozaïeken,
  • werken met vilt,
  • schilderen,
  • meditatief tekenen, enz.

Elke maand wordt er weer iets leuks bedacht en worden er door de bezoekers vaak onverwachte en mooie resultaten bereikt. Het gemaakte kunstwerk bij de creatieve workshops mag je mee naar huis nemen.

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.

Deelname € 3,-

Levensdeken

Levensdeken

Nieuw in het SamenhuiS zijn één op één gesprekken met als thema de Levensdeken.

Het werken met de levensdeken is een laagdrempelige manier om verliezen en gevoelens te uiten. Het kan dus gaan om verlies van baan, huwelijk of gezondheid.

 

De levensdeken bevat verschillende foto’s die te maken hebben met verschillende thema’s van het leven. Door een foto te kiezen kan je je eigen verhaal delen en vergelijken met verhalen van anderen. Zo krijg je inzicht in je eigen rouwproces en waar jij staat in het leven.

De levensdeken kan verdriet losmaken en het rouwproces in beweging zetten.

Anjo Huussen, één van de gastvrouwen,  heeft  zich geschoold in de begeleiding van mensen met rouw en verlies. Een opdracht tijdens haar opleiding Rouwbegeleidingskunde was het presenteren van een beroepsproduct.

Uit deze opdracht is de levensdeken ontstaan.

Elke laatste maandag van de maand is er gelegenheid om één op één met Anjo en Yolande (ook gastvrouw) in gesprek te gaan aan de hand van de Levensdeken. Inschrijven kan via de mail: info@samenhuis.org of telefonisch.

Wandelaars luisterloop

De luisterloop

Soms is het gemakkelijker om dingen te vertellen als je wandelt. Dingen die je wilt delen met iemand die naar je luistert, waardoor er vaak vanzelf ruimte komt om je gedachten te ordenen.

Daarom start SamenhuiS met de luisterloop. Een gastvrouw in het SamenhuiS wil graag een wandeling met je maken van een uur en één op één in gesprek gaan. Zij luistert naar je en samen kom je dan in een verdiepend gesprek. Van wandelen krijg je energie en je hoofd wordt rustiger. Het is ook fijn om buiten te zijn.

Voor wie is de luisterloop

De luisterloop is met name voor mensen die graag een verdiepend gesprek willen aangaan.
Het kan gaan over verlies van gezondheid, verlies van een geliefde aan kanker, het leren accepteren van je ziek zijn. De luisterloop is ook voor partners en/of kinderen die behoefte hebben om al wandelend hun hart te luchten.

Aanmelden kan via info@samenhuis.org. Na aanmelding wordt er contact opgenomen om in overleg plaats en tijd te bepalen.

Kunstwerk borsten

Inloopochtend voor borstkankerpatiënten

SamenhuiS en de Mammapolikliniek van Alrijne Ziekenhuis organiseren een inloopochtend voor (ex-)-borstkankerpatiënten. Hier kunt u elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Kinderen en naasten zijn van harte welkom. De inloopochtend zal elke laatste donderdagochtend van de maand plaatsvinden.

Heeft u borstkanker (gehad) en zou u wel eens willen praten met lotgenoten over wat er allemaal met u is gebeurd? Kom dan langs. We weten nooit vooraf hoeveel mensen er komen. Wat we wel weten, is dat u bij ons uw verhaal kwijt kunt en tips kunt krijgen. Kom langs voor een kop koffie of thee en ervaar dat u niet de enige bent.

Een casemanager/mammacare-verpleegkundige van de Mammapolikliniek van Alrijne Ziekenhuis is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Heart Pillows

Heart Pillows middag 

Op de 3e maandag van de maand maken vrijwilligers en bezoekers Heart Pillows.

Deze Heart Pillows zijn bestemd voor patiënten van de Mammapoli van het Alrijne Ziekenhuis. Een Heart Pillow (okselkussentje) is een hartvormig kussen dat is bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstkankeroperatie. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen. Het kussen is bedoeld voor verlichting van pijn door de operatiewond en voor verlichting van zwelling/stuwing. Het zorgt ook voor minder spanning in de schouder.

Omdat SamenhuiS een donatie ontving van Stichting Rijnkade 1630 voor de materialen en de aanschaf van een naaimachine kunnen we de Mammapoli voorzien van deze hartvormige kussens.

Zonder financiële hulp lukt het
niet SamenhuiS
draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt
en doneer op bankrekeningnr.
NL14RABO 0311 7602 28
t.n.v. SamenhuiS
Alphen aan den Rijn
sdr

Inloopmoment met maaltijd

Een keer per maand, op de derde woensdagavond, kan er in het inloophuis genoten worden van een maaltijd.

Het inloophuis is dan geopend van 17.00 tot 19.00 uur en de bezoekers wordt een heerlijke maaltijd voorgezet.

Deelname € 3,-

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.

Wandeldag

Wandelmiddag

Elke derde dinsdagmiddag van de maand is er gelegenheid om een wandeling te maken met een groep.

Een uurtje in een rustig tempo wandelen, lekker buiten zijn. Het startpunt van de wandeling is wisselend, maar wel in Alphen aan den Rijn. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie of thee op een locatie in de buurt van het startpunt.

Deelname: € 3,-

Thema-Haken

Haakmiddag

Elke eerste dinsdagmiddag van de maand is er een gezellige haakmiddag.

Vind je haken leuk of wil je het leren, kom dan langs in het SamenhuiS.

voet-stoelmassage

Voet-, hand- of rugmassage

Elke tweede donderdagmiddag van de maand is er rug- of handmassage. Je wordt een half uur lang gemasseerd, waarbij je zelf kan kiezen tussen een rug- of handmassage. Je wordt heerlijk verwend en na afloop voel je je lekker ontspannen. Eén keer per maand op de donderdagavond kan je je aanmelden voor een voetmassage. Je krijgt een rustgevende massage aangeboden. Kijk voor meer informatie en hoe je je aanmeld op Facebook of in de agenda.

Deelname € 3,-

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.

yoga

Ontspanningsyoga

Op elke tweede dinsdagmiddag van de maand is er ontspannings yoga. Het zijn vooral ontspanning- en ademhalingsoefeningen in een heel rustige sfeer. Je komt helemaal tot rust. We beginnen met een kopje thee, dan een klein uur yoga en na afloop met elkaar weer even een kopje thee drinken. Heerlijk ontspannen, niks jachten en jagen, niks moeten, alleen even aandacht voor jezelf.

Deelname € 3,-

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.

samenhuisdag4

Themabijeenkomsten

Vier keer per jaar wordt er op de maandagavond een themabijeenkomst gehouden. Het kan een lezing zijn, bijvoorbeeld over erven en nalaten of kanker en voeding, het kan een workshop zijn: kanker en bewegen, of het wordt een heel ontspannen avond zoals met de komst van de lachclub.

Kijk voor het programma op Facebook of in de agenda. De themabijeenkomsten zijn gratis.

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.