Activiteiten

• SamenhuiS organiseert voor haar bezoekers regelmatig creatieve workshops. 
• Of wil je ervaren wat een ontspannende 

   voet- of stoelmassage met je doet?
• Of neem je deel aan een yogales waarbij de nadruk ligt op ontspanning en op wat je kunt?
• Of houd je van haken of wil je het leren?


Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail  of telefonisch.

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Werken met klei en keramiek

Soms  is het niet eenvoudig om je gevoelens en gedachten met woorden vorm te geven, maar je handen weten altijd de weg. 

Je handen hun eigen weg laten gaan terwijl je kijkt wat er ontstaat uit de klei. Moet het resultaat mooi worden? Nee, zeker niet, soms is het ook heerlijk om het aan het einde weer plat te slaan. Een andere keer neem je misschien een mooie herinnering mee naar huis. Ook wanneer je denkt niet creatief te zijn is dit een fijne activiteit om aan deel te nemen omdat Carry je door het hele proces kan helpen, ook daar waar het vastloopt.

Opgave voor deze activiteit gaat via de mail of telefonisch. Deelname € 4,-

Klankschalen

1 x  in de maand geeft Cynthia Kientz een klankschalensessie in het SamenhuiS geven. 

Heerlijk ontspannen, zittend of liggend op een matje, genietend van de trillingen en klanken die de schalen geven. Een klankschalensessie geeft diepe ontspanning, het is energie verhogend en bevordert het zelfhelend vermogen. Kom het zelf ervaren op de 3de donderdag van de maand van 10.15 -11.00 uur in het SamenhuiS.   

Opgave voor deze activiteit gaat via de mail of telefonisch. Deelname € 4,-

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Wandelmiddag

Eén keer in de maand is er gelegenheid om een wandeling te maken met een groep. 

Een uurtje in een rustig tempo wandelen, lekker buiten zijn. Je ontspant en werkt meteen aan je conditie. Het startpunt van de wandeling is wisselend, het startpunt wordt vermeld in de Actueel, de nieuwsbrief van SamenhuiS, die elke maand wordt verstuurd.  

Deelname: € 4,-  

Creatieve workshop​s

De creatieve workshops zijn één keer per maand van 14.00 - 15.30 uur.

Een aantal middagen per jaar zijn er seizoensgebonden activiteiten, denk hierbij aan het maken van paas- en kerststukjes. En verder moet je denken aan veel verschillende creatieve bezigheden:
• mozaïeken,
• werken met vilt,
• schilderen,
• meditatief tekenen, enz.

Elke maand wordt er weer iets leuks bedacht en worden er door de bezoekers vaak onverwachte en mooie resultaten bereikt. Het gemaakte kunstwerk bij de creatieve workshops mag je mee naar huis nemen. 

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.

Deelname € 4,-

Tafelgesprek

Het komt met regelmaat voor, dat er tijdens de inloop een mooi gesprek is met gasten en de tijd soms te kort is om zo’n gesprek “uit te diepen”. Daarom starten we met het tafelgesprek. 

Eén keer per maand is er gelegenheid om met een groepje onder leiding van een gastvrouw een onderwerp te bespreken. Dat onderwerp wordt ingebracht door de gastvrouw, maar een gast kan zelf ook met een inbreng komen. Dat kan bijvoorbeeld de vraag zijn: Wat geeft jou de kracht om met tegenslag, ziekte en verdriet om te gaan? Maar ook: En wat geeft jou inspiratie om het leven te omarmen? 

Wil je graag aan zo’n gesprek deelnemen, meld je dan aan via de mail of telefonisch (als je een eigen onderwerp hebt, vermeld dat dan al bij je aanmelding).

Borstkankergroep

Heb jij borstkanker (gehad) en zou je hier wel eens over willen praten met lotgenoten over wat er allemaal met je is gebeurd? Want kanker tast niet alleen je lichaam aan, maar ook je zelfvertrouwen en de vanzelfsprekendheid van het leven. In jouw omgeving zijn er vast mensen die naar jouw verhaal willen luisteren maar je verhaal delen met vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt is echt anders.

Elke 4de donderdag van de maand komt er een groep vrouwen in het SamenhuiS samen die te maken hebben (gehad) met borstkanker. Wil jij ook ervaren wat de kracht van samen delen is of misschien heb jij wel goede tips voor een ander? 

Je bent van harte welkom op de  
4de donderdag van de maand 
tussen 10.30-12.00

Levensdeken

Op de Levensdeken staan foto’s die te maken hebben met verschillende thema’s van het leven.

 Door een foto te kiezen en daarover te praten met de coach krijg je inzicht in je eigen rouwproces en waar jij staat in het leven.

Inschrijven kan via de mail of telefonisch.

Heart Pillows middag 

één keer per maand maken vrijwilligers en bezoekers Heart Pillows.

Deze Heart Pillows zijn bestemd voor patiënten van de Mammapoli van het Alrijne Ziekenhuis. Een Heart Pillow (okselkussentje) is een hartvormig kussen dat is bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstkankeroperatie. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen. Het kussen is bedoeld voor verlichting van pijn door de operatiewond en voor verlichting van zwelling/stuwing. Het zorgt ook voor minder spanning in de schouder.

Omdat SamenhuiS een donatie ontving van Stichting Rijnkade 1630 voor de materialen en de aanschaf van een naaimachine kunnen we de Mammapoli voorzien van deze hartvormige kussens.

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Koken met elkaar

één keer per maand gaan we met elkaar koken. 

De gastvrouwen zorgen ervoor dat de ingrediënten aanwezig zijn, de gasten gaan samen voorbereiden, koken, eten en opruimen. Tijdens de voorbereiding en de maaltijd is er volop gelegenheid om met elkaar te praten.  

Deelname € 6,-

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.

Voet- of rugmassage

Twee keer in de maand kun je op dinsdagochtend tijdens de inloop genieten van een rug- of voetmassage. 

Je wordt heerlijk verwend en na afloop voel je je lekker ontspannen. Het is een rustgevende massage van ongeveer een half uur. In de kalender wordt aangegeven welke dinsdagochtenden dat zijn.

Deelname € 4,-


Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of telefonisch.

Ontspanningsyoga

Twee keer in de maand is er ontspanningsyoga. 

Het zijn vooral ontspannings- en ademhalingsoefeningen in een heel rustige sfeer. Je komt helemaal tot rust. We beginnen met een kopje thee, dan een klein uur yoga en na afloop weer even met elkaar een kopje thee drinken. Lekker ontspannen, niks jachten en jagen, niks moeten, alleen even aandacht voor jezelf. In de kalender wordt aangegeven op welke momenten de ontspanningsyoga wordt gegeven. 
 
Deelname € 4,-

Themabijeenkomsten en informatieve middagen

Een aantal  keer per jaar wordt er een themabijeenkomst gehouden. Het kan een lezing zijn, bijvoorbeeld in samenwerking met een patiëntenvereniging, een specialist van het ziekenhuis, een notaris over erven en nalaten of een diëtist over kanker en voeding. 

Nieuw is een informatieve middag met verschillende onderwerpen, die aan de orde kunnen komen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over voetreflexmassage, leefstijl en kanker of zijn er andere onderwerpen waar je meer over wilt weten? Kijk voor het programma op Facebook of in de agenda op de website. Deelname aan themabijeenkomsten en deze middagen is gratis. 

Opgeven voor al deze activiteiten gaat via de mail of de telefoon.  

Zonder financiële hulp lukt het niet
SamenhuiS draaiende te houden.
Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr.

NL14 RABO 0311 7602 28

t.n.v. SamenhuiS 
Alphen aan den Rijn

Missie:
Mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten willen soms een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Los van alle medische ballast. Een luisterend oor is belangrijk en ook een plek waar met gelijkgestemden
contact kan worden gelegd. De gastvrouwen en gastheren hebben alle tijd en aandacht voor hun gasten, die zo even de zorgen en beslommeringen rond de ziekte kanker kunnen vergeten. Een plek voor ondersteuning.
SamenhuiS
Grebbeberg 68
2402 ZE Alphen aan den Rijn
06 19 956 927 of  06 58 938 292
info@samenhuis.org