Informatieavond Prostaatkanker 16 maart 2023

Op 16 maart a.s. is er een informatieavond voor mannen van 50+ en hun partners, die meer willen weten over prostaatkanker. De bijeenkomst is in zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 21.45 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Elk jaar krijgen ongeveer 13.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Ongeveer 1 op de 10 mannen krijgt ooit in zijn leven prostaatkanker. De ziekte treedt meestal op bij mannen ouder dan 65 jaar; vanaf de leeftijd van 50 jaar hebben mannen een verhoogd risico op prostaatkanker. Bij 1 op de 5 onderzochte mannen is de ziekte al uitgezaaid. Prostaatkanker groeit meestal langzaam en is dan goed behandelbaar. Maar soms zijn er uitzaaiingen en is de ziekte alleen te remmen.

Op de informatieavond wordt ingegaan op wat de prostaat is en over meestal onschuldige prostaatproblemen. Aan de orde komt ook de mogelijkheid van een vroegonderzoek door de huisarts. Een uroloog zal ingaan op de verschillende onderzoeken voor de diagnose, de behandelingen met hun resultaten en mogelijke bijwerkingen. Ook vertellen twee lotgenoten hun verhaal. Er is veel ruimte voor vragen.

Sprekers zijn: huisarts Jeanine Ploegmakers en dr. Frederieke Hollants, uroloog van het Alrijne Ziekenhuis en twee lotgenoten, Piet Vesseur en Rob Meijer.

Voor nadere info:

stuur een mail naar de regiocoördinator van de Prostaat Kanker Stichting Rob Meijer via zuid-holland@prostaatkankerstichting.nl of bel 06-82914128.

Aanmelden voor deze bijeenkomst:

info@samenhuis.org. U bent welkom zodra u de bevestiging per mail heeft ontvangen.

Deze avond is een samenwerking van de Prostaat Kanker Stichting, SamenhuiS en Blue Ribbon.