Programma SamenhuiS in Beeld op Wereldkankerdag 2023

Zaterdag 4 februari van 13.30 – 15.30 uur

Locatie: de aula van de Topmavo, Tolstraat 9 Alphen aan den Rijn

Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken hoe we in het SamenhuiS de gasten ontvangen, hoe de gesprekken verlopen en welke activiteiten er zijn. Gastvrouwen geven uitleg, activiteitenbegeleiders laten bezoekers ook zelf meedoen aan activiteiten en u kunt van een rustgevende handmassage genieten. Hieronder een opsomming van alle onderdelen van het gevarieerde programma:

Huiskamer: vrijwilligers van het SamenhuiS vertellen aan de bezoekers hoe de gesprekken verlopen in onze huiskamer, wat de waarde is van lotgenotencontact en wat er nog meer mogelijk is in het SamenhuiS. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met gastvrouwen.

Massage: Carolien en Bettina verzorgen diverse massages voor bezoekers en vertellen wat massage betekent voor de gasten van het SamenhuiS.

Yoga: drie yoga-docentes laten zien hoe stoelyoga gegeven wordt aan de gasten, bezoekers kunnen eraan deelnemen en ervaren wat yoga met je doet.

Handverzorging: twee medewerkers van Relax aan den Rijn komen, de een geeft handverzorging, de ander wenkbrauwverzorging. Heerlijke verwennerij voor onze gasten.

Heart Pillows maken: vrijwilligers en gasten maken Heart Pillows voor borstkankerpatiƫnten. Deze hartjes vinden hun weg naar deze patiƫnten via de mammapoli van het Alrijne Ziekenhuis.

Creatieve activiteit: Ritha laat zien welke creatieve activiteiten er zijn in het SamenhuiS en belangstellenden kunnen ook zelf aan de slag.

Groene cadeau versiering: Marleen maakt met de bezoekers een cadeau versiering met natuurlijk groen.

Gedichtentafel: Kimm (de Perkamentdichter) komt met oude schrijfmachines, bezoekers mogen een wens of een eigen tekst typen, zij heeft gedichten op kaarten en theeboxen.

Koken met elkaar: we dekken een tafel voor een Koken-met-elkaar-maaltijd, een gastvrouw vertelt wat Koken met elkaar betekent voor de gasten van het SamenhuiS.

15.00 uur muzikale afsluiting door Harmonie Arti.