Werken met Keramiek

Soms is het niet eenvoudig om je gevoelens en gedachten met woorden vorm te geven maar je handen weten altijd de weg. Je handen hun eigen weg laten gaan terwijl je kijkt wat er ontstaat uit de klei. Moet het resultaat mooi worden? Nee, zeker niet, soms is het ook heerlijk om het aan het einde weer plat te slaan. Een andere keer neem je misschien een mooie herinnering mee naar huis. Ook wanneer je denkt niet creatief te zijn is dit een fijne activiteit om aan deel te nemen omdat Carry je door het hele proces kan helpen ook daar waar het vastloopt.

Carry Haasbeek-Nisters, gaat per 6 september iedere 1e woensdag van de maand van 10.00-12.00 u workshops keramiek geven in het SamenhuiS. Ze gaat jou de vele mogelijkheden van klei en porselein laten ontdekken.

Haar hele leven is zij al  bezig geweest met creatieve zaken, dat heeft zij van huis uit meegekregen. Naast haar werkzame leven als boekhandelaar heeft ze altijd veel plezier gehad in het maken van bijvoorbeeld wandkleden, zijde schilderen, kleding naaien en het werken met steen en klei.

Jarenlang volgde ze cursussen bij Parkexpressie zoals tekenen en schilderen en beeldhouwen en boetseren. Haar grootste passie was wel beeldhouwen, maar doordat zij borstkanker kreeg en aan de bestraling fibrose heeft overgehouden moest ze het beeldhouwen opgeven.

Toen ze stopte met werken heeft ze de 3 jarige cursus keramiek gevolgd bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Daar komt alles voorbij wat met klei te maken heeft, van het stoken tot het zelf maken van glazuur en de verschillende technieken zoals het draaien van klei op de draaischijf, het werken met rolletjes klei maar ook het werken met bijvoorbeeld plakken klei.

Nu ze alle tijd heeft om haar hobby uit te oefenen is zij vooral bezig met het ontdekken van alle mogelijkheden die klei biedt en wil ze dit graag met alle deelnemers gaan doen.

Spreekt dit je aan en wil je deelnemen aan dezeĀ  workshop bij Carry?
Aanmelden kan telefonisch of via de mail