Help, mijn vader of moeder heeft kanker

Als je jong bent en te maken krijgt met kanker staat je hele leven op zijn kop en voel je misschien wel de behoefte om met jongeren, die in een soortgelijke situatie zitten, te praten.
Kanker treft niet alleen de ouder, ook de impact op de partner en de kinderen is groot. Hoewel het met de meeste kinderen goed gaat en professionele hulp lang niet altijd noodzakelijk is, is het wel zeer belangrijk dat er ook voor hen aandacht is.

Sommige jongeren kunnen deze gevoelens zonder moeite uiten en/of met je bespreken maar je terugtrekken of nauwelijks reageren is een ander mechanisme. Ze kunnen het moeilijk vinden om hun gevoelens te laten zien en trekken zich meer terug. Soms zeggen jongeren dat ze niet bang zijn maar er niet over willen  praten.

Voor pubers en adolescenten zijn leeftijdsgenoten en sociale contacten (buitenshuis) zeer belangrijk. Vaak vinden ze daar afleiding en steun. Hoe een jongere thuis reageert als vader of moeder kanker heeft, verschilt per kind.  Als een ouder kanker krijgt, kunnen er gevoelens van verdriet, angst, onzekerheid en boosheid ontstaan.

Zit jij in deze situatie en voel je de behoefte om met jongeren die hetzelfde meemaken als jij te praten? Kom dan op 6 juni van 19.30-21.00 uur naar het SamenhuiS en meld je aan via info@samenhuis.org . We hebben een heerlijke bank om op te hangen en we zijn geïnteresseerd in jouw verhaal.

Datum

jun 06 2024
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Locatie

SamenhuiS