Ons aanbod

Onze kernwaarden

Informeren

De weg vinden in de hoeveelheid informatie die er is op het gebied van kanker, wij kunnen jou daarbij helpen. Tijdens een inloop of een intake kun je je vragen bij ons kwijt. Informatieve middagen en themabijeenkomsten bieden je ook veel informatie. 

Ontmoeten

Je kunt bij ons terecht voor aandacht en steun. Gesprekken en ontmoetingen met lotgenoten. 

In balans komen 

Als je herstellende bent van een ernstige ziekte, kun je je ook moe voelen  door de stress. Je kunt  je afvragen word ik nog de oude,  komt de ziekte weer terug?  Je wilt grip krijgen op al die emoties en gedachtes. Je zoekt balans om je mentale kracht op te bouwen. Meer momenten van rust en ruimte voor jezelf te nemen.    

Kracht

Kracht is zowel fysieke kracht als mentale kracht. Deze “krachten”  kunnen afnemen tijdens of na de behandeling van kanker. Bewegen tijdens en na de behandeling heeft veel voordelen. Het helpt bij vermoeidheid, angst en depressie. Goed, om uithoudingsvermogen en spierkracht te behouden,  tijdens de behandeling 
en het helpt om uithoudingsvermogen en spierkracht op te bouwen na de behandelingen zodat je sneller herstelt. Lekker bewegen helpt ook tegen mentale vermoeidheid.

Onze ​werkwijze

Missie

De weg vinden in de hoeveelheid informatie die er is op het gebied van kanker, wij kunnen jou daarbij helpen. Tijdens een inloop of een intake kun je je vragen bij ons kwijt. Informatieve middagen en themabijeenkomsten bieden je ook veel informatie. 

Visie

SamenhuiS is een centrum waar ontmoeten, balans vinden en in je kracht komen is waar het om draait, samen voor iedereen die leeft met kanker. Hier hoef je niet alleen te staan, samen zijn we sterker.

Activiteiten

Activiteiten die verrijkend en helend bedoeld zijn,  je helpen om je balans te vinden en je kracht,  veerkracht en zelfredzaamheid te vergroten. Samenhuis is er voor jou zo lang als nodig en zo kort als  mogelijk.    

Samen sterker 

We geloven in de kracht en het belang van een hechte samenwerking tussen ziekenhuizen en centra  in de psychosociale oncologie. Daarom bouwen we actief aan een netwerk met vrijwilligers, zorgverleners, ziekenhuizen en andere centra. We werken samen met IPSO, een organisatie die zich inzet voor kwalitatieve en laagdrempelige psychosociale zorg. 

Onze werkwijze

Groepsactiviteit

Themabijeenkomst: "HELP, mijn vader of moeder heeft kanker"

Maandelijkse bijeenkomst voor jongeren vanaf 18 jaar

Borstkankerinloop in de avonduren

Een borstkankerinloop in de avond om vrouwen die overdag geen tijd hebben een mogelijkheid te bieden om met elkaar in gesprek te gaan.

Inloopavond voor mannen met prostaatkanker

Op 26 juni organiseert het SamenhuiS in Alphen aan den Rijn een inloop voor mannen met prostaatkanker.

Jongeren en kanker

Een inloop voor jongeren tussen de 16 en 40 jaar

Borstkankergroep

Eén van de meest voorkomende vorm van kanker is borstkanker. Je bent van harte welkom op de vierde donderdag van de maand.

Wandelen met een groep

Loop jij ook eens mee? Iedere 2e maandag van de maand wandelen we met elkaar en werken we aan de conditie en ontspanning

Yoga in het SamenhuiS

Iedere 2e dinsdag van de maand kun je aansluiten bij deze ontspannen yoga sessie

Creatieve Workshops

SamenhuiS organiseert voor haar bezoekers regelmatig creatieve workshops

Heart Pillows

Eén keer een middag per maand maken vrijwilligers en bezoekers Heart Pillows

Samen koken en eten

Schuif jij ook eens aan? Iedere 3e woensdag van de maand koken en eten we met elkaar.

Lezingen, Workshops en presentaties

Rouwen en bouwen na borstkanker door Martha Rijkmans

Kom jij 18 juni naar de lezing rouwen & bouwen naar borstkanker

Financiële hulp: 
Zonder financiële hulp lukt het niet SamenhuiS draaiende te houden. Laat zien dat u ons steunt en doneer op bankrekeningnr. NL14 RABO 0311 7602 28  t.n.v. SamenhuiS Alphen aan den Rijn.

QRcode voor 
betaalverzoek 
donatie