KWF

Vanuit IPSO (onze brancheorganisatie)  en KWF krijgen de medewerkers van het SamenhuiS adviezen en kennisoverdracht om goede en gepaste zorg te leveren aan onze gasten. IPSO maakt het mogelijk om de vrijwilligers/gastvrouwen en -heren en coördinatoren te trainen en kwaliteit te leveren.  Het KWF subsidieert vanaf 2023 een project om betaalde coördinatoren in alle 81 centra te kunnen aanstellen. Zij betalen met deze subsidie alleen een deel van de loonkosten van het SamenhuiS.    
KWF verstrekt geen andere financiële bijdragen aan SamenhuiS.                                                       
Voor alle andere projecten/activiteiten en bijkomende kosten van de coördinatoren is het SamenhuiS (zoals ook alle andere centra) afhankelijk van financiële ondersteuning (donaties, sponsoring etc.) door andere partijen in de regio. 

Over KWF 
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen ‘maakt KWF’ al ruim 71 jaar het verschil. KWF zet zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar KWF maakt zich ook hard voor een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. KWF zorgt voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals Centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. En KWF werkt aan leven veranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben. Dat doet KWF gelukkig samen met duizenden anderen die zich inzetten voor het goede doel dat ons allemaal aangaat.