Informatiemiddag massage bij kanker

Anja Straver van massagepraktijk Voetgeheimen geeft op woensdagmiddag 9 november uitleg over massage bij kanker. Zij is van 14.00 uur tot 15.30 uur in het SamenhuiS om hierover te vertellen en antwoord te geven op je vragen.

De bijeenkomst is gratis, je moet je wel aanmelden, via de mail: info@samenhuis.org

Zomaar ineens krijg je de diagnose kanker te horen, je leven staat even stil. Uit het niets ben je patiënt en kom je in een achtbaan van medische handelingen terecht. De ziekte kanker en alles wat ermee samenhangt is erg ingrijpend zelfs wanneer de vooruitzichten goed zijn. Het lichaam heeft het in deze periode erg zwaar. Door de ingrijpende behandelingen kun je jezelf lange tijd ongemakkelijk en rusteloos voelen. Ontspanningsmassages kunnen hierbij uitkomst bieden. Uit onderzoek is gebleken dat ontspannende massages de bijwerkingen van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling kunnen verminderen. Bij geestelijke klachten kunnen deze massages ondersteuning geven.

De massage biedt geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Deze massage onderscheidt zich van een gewone massage door de zachte manier van aanraken. Middels de zachte aanraking herstelt het contact met je lijf, je voelt je weer mens in plaats van patiënt. Even geen onderzoeken en naalden maar een liefdevolle warme zachte massage.