Lentekriebels in SamenhuiS

“Centrum voor Leven met en na Kanker”

Per 1 april vliegen 2 bestuursleden uit en wisselen hun functies naar andere bestuursleden. Graag stellen we jullie allemaal op de hoogte van deze veranderingen.

Onze voorzitter Rudi Overmars die al in 2016 bij aanvang van het SamenhuiS de voorzitters rol op zich heeft genomen is nu toe aan andere uitdagingen. Binnen het bestuur heeft Jaap Eysink Smeets de voorzitter functie overgenomen. Jaap is al 2 jaar actief binnen het bestuur want er is veel te doen. Het opstarten na corona was een hele uitdaging en tevens lag er de uitdaging om ons Centrum te verbeteren, om gasten op een goede en plezierige manier te kunnen ontvangen en om de groep vrijwilligers gestaag uit te breiden. Mede door het kunnen aanstellen vorig jaar april van 2 coördinatoren voor ieder 16 uur is er veel tot stand gekomen. Grootste uitdaging blijft echter naamsbekendheid in de hele regio en meer toeloop naar ons Centrum. Genoeg acties dus voor het nieuwe bestuur om deze zaken die al deels in de steigers staan nu verder en voortvarend op te pakken en tot bloei te laten komen.

Ook onze secretaris Yvonne Motta gaat nu met “pensioen”. Yvonne was vele jaren actief bij Samenloop voor Hoop en zij nam het initiatief in 2012 om te starten met een inloophuis in Alphen a/d Rijn. Het werd een dependance van de Gele Linde. In 2016 werd een eigen Centrum door de toenmalige coördinatoren en bestuur opgericht: “SamenhuiS”. Een bezig bijtje dus. Nou….stilzitten is niet haar passie dus we zullen haar niet hoeven missen, daar ze bereid is om het project “SamenhuiS in het Ziekenhuis” handen en voeten te geven.

De secretaris functie gaat nu over in handen van Marion van Dijk. Zij is eind 2023 in ons bestuur toe getreden met de intentie het secretariaat over te nemen van Yvonne.

Naast deze 2 bestuursleden hebben we gelukkig ook nog een penningmeester in de persoon van Paul Boersma.

Dit maakt ons bestuur nog niet tot een voltallig bestuur. Graag willen we meer getjilp en gespar in het bestuur. We groeien graag uit tot een minimaal 5 koppig bestuur.

 Dus vind je jezelf een geschikte kandidaat naast dat je de missie en visie van het SamenhuiS omarmt (zie onze website), schroom dan niet te bellen of te solliciteren naar een bestuursfunctie. Als je ook de lentekriebels hebt, komen we graag met je in gesprek. Marion onze secretaris ontvangt graag je bericht. https://www.samenhuis.org/

De 2 vertrekkende bestuursleden kregen recent al een voorjaarsbode mee voor in de eigen tuin: een zelf te beschilderen vogelhuisje. Eigenlijk een eigen SamenhuiS!